SAFETY RELATED RETIREMENT SCHEME

Q11. This Scheme covers 2 safety categories, viz.

a) Drivers & Gangmen
b) Drivers & Guards
c) Drivers & Signallers
d) Guards & Gangmen


Ans: a) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q12. The age limit for this scheme is

a) 50-55 years
b) 55-60 years
c) 50-57 years
d) 52-60 years

Ans: c) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q13. Minimum years of service for this scheme is

a) 25 years
b) 30 years
c) 33 years
d) 28 years

Ans: c) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q14. Under this scheme Employment Assistance will be provided to

a) One ward
b) No ward
c) Son only
d) None is true

Ans: a) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q15. The ward will be considered for appointment

a) As per his choice
b) Respective category
c) Administrative choice
d) None is true

Ans: b) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q16. Eligibility condition of wards for appointment is

a) At per with DR Quota
b) Matriculation in each case.
c) No instructions
d) Nothing is true

Ans: a) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q17. Retiring employee will get weight age towards qualifying service under
this scheme.

a) Partly true
b) True
c) False
d) Partly false

Ans: c) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q18. Residential accommodation to the wards will be treated

a) At per with DR
b) Father and son rule
c) No Railway accommodation will be provided
d) Either (a) or (b) is correct

Ans: a) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q19. This scheme is effective from

a) 01.01.2004
b) 02.01.2004
c) 31.01.2004
d) 01.04.2004

Ans: b) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/R-2/KW dt.02.01.04 RBE No.04/04, SER No.03/04)

Q20. Recruitment of ward will be made through

a) RRB
b) GM
c) HOD Committee
d) Railway Board.

Ans: c) (Authority: Board’s letter No. E(P&A)I-2001/RT-2/(KW) dt.15.04.05 RBE No.064/05, SER No.81/05)

No comments:

Post a Comment

 

Search This Blog

Followers